Miért bízzuk tapasztalt szakemberre a szőnyegtisztítást?

Az Ön szőnyege biztosan tiszta?

Mindannyiunkkal történtek már olyan balesetek, amelynek a szőnyegünk itta meg a levét. Egy kis kilöttyent bor, egy sáros cipőnyom, amikor utólag visszaszaladtunk a lakásba valamiért, vagy ha a házikedvencünk bent lakik előfordulhatott, hogy mire hazaértünk odapiszkít.

Sokszor inkább választunk sötét színű szőnyeget, mert akkor a kis balesetek kevésbé látszanak meg rajta, de amiért valami kevésbé látszik ugyanúgy ott van, sőt, ami egyáltalán nem látszik az is ott van.

Bár szemlátomást hibátlanul eltüntettük a bort vagy a kutyapisit, bizony a folyadékok könnyen felszívódnak és nehezen kimoshatók. Nem is beszélve a végtelen mennyiségű porról és ahol por van ott poratka is lakik. Ezek a kis állatok amellett, hogy gusztustalanok komoly allergiát is tudnak okozni, vagy betegségeket súlyosbítani (pl. asztma) emberre és állatra nézve is veszélyesek. Be kell vallanunk ez egyáltalán nem egészséges.

Ilyenkor azonban hiába próbáljuk legjobb tudásunk szerint orvosolni a problémát, sajnos 100%-os tisztaságot nem tudunk elérni az otthoni módszereinkkel, ami a szőnyegtisztítást illeti.

Bolhából elefántot

Sokszor a jóhiszeműen végrehajtott szőnyegtisztítási kísérleteink nagyobb gondot okoznak, mint amekkora valójában volt. Lelkesen teszteljük a szőnyegen az új csillagokat leígérő folttisztítónkkal, amely nem csak az eredeti folttól szabadít meg minket, hanem a szőnyeg eredeti színétől is.

De az is megesett már, hogy bizony kimostuk a szőnyeget mert a nyári melegben biztos megszárad, és bár a száradással nem volt probléma a szőnyeg hullámos lett, eldeformálódott egyik oldala hosszabb a másik rövidebb lett.

Kétségbeesetten kutatunk a legjobb porszívó után főleg, ha a házikedvencünk oszlopos tagja a családnak és ő is bent lakik. Amikor pedig meglátjuk a több százezer forintot kóstáló csodagépet, csalódottan kilépünk a weboldalról és folytatjuk a jó szokásunkat, hogy kétszer-háromszor porszívózzuk át a szőnyeget.

Létezik profi megoldás?

De mi lenne, ha két napra le kellene mondani a szőnyegről a házikedvencnek és gazdinak? Majd egy megújult, mindenféle maradványtól, portól és atkáktól mentes szőnyeget kapnánk vissza?

Természetesen az ember nem szívesen adja oda tisztításra a szőnyegét, főleg ha profi porszívója van, de be kell látni van, ami házi módszerekkel nem megoldható, az azonban egyáltalán nem szégyen, ha nincs mindenre megfelelő eszközünk vagy akár csak nincs elegendő hely a lakásunkban egy profi takarítógép tárolására.

Nem szégyen az sem, ha segítséget kérünk és elsőre legyint az ember, hogy ááá a szőnyegtisztítás egy vagyon, de nem minden esetben. Természetesen ez függ attól, hogy a szőnyegünk milyen mérettel rendelkezik, milyen anyagból van (műszálas, pamut, gyapjú, selyem) és attól is, hogy milyen technikával készült (gépi vagy kézi kötésű). Ahhoz a szőnyeget szakszerűen lehessen tisztítani, ismerni kell a tulajdonságait hiszen nem lehet ugyanúgy kezelni egy gép kötésű műszálas szőnyeget, mint egy selyemből készült kézi kötésű darabot. A különleges bánásmód pedig megfelelő eredményt garantál, a szőnyeg tiszta lesz, nem veszíti el sem az eredeti színét, sem a formáját.

A Proclean szőnyegtisztítást vállal Budapest egész területén, 2 munkanap alatt elvégezve a feladatot – portalanítás, aktív mélymosás, egyedi mosás, kézi tisztítás, foltkezelés, szárítás - amely a tiszta szőnyeget garantálja, ráadásul háztól-házig szállítást is biztosít ügyfelei számára.

Kérje árajánlatunkat most!

Keressen minket elérhetőségeink egyiken, vagy nézze meg árkalkulátorunk segítségével, milyen árakra számíthat.

Szőnyegtisztítás